FK Pardubice
A - tým - Preview

PREVIEW | Radoslav Kováč: Chceme se dívat hlavně sami na sebe!

Ve čtvrtek 1.6. Pardubice rozehrají na hřišti Příbrami od 17:30 hodin baráž. Do ní pardubické mužstvo vstoupí ze 14. místa, zatímco svěřenci trenéra Karla Krejčího uhájili ve druhé nejvyšší soutěži třetí příčku. Pardubáci mají na svého barážového rivala dobré vzpomínky, když ho v lednu – před začátkem jarní části F:L – porazili v přátelském utkání na domácí půdě 3:0. Radoslav Kováč před prvním barážovým duelem nastínil, jaká od příbramského celku hrozí nebezpečí.

Pardubáci už ve čtvrtek rozehrají barážový dvojzápas, který rozhodne o tom, kdo z dvojice Pardubice – Příbram bude hájit své barvy ve FORTUNA:LIZE příští sezónu. Radoslav Kováč přiblížil, co se mu vybaví, když se řekne Příbram: „Mají dobrou sezónu. Nikdo s nimi úplně nepočítal, ale nakonec se dostali do baráže, což je pro ně velký úspěch. Pro nás je ale úspěch to samé, protože baráž byla už delší dobu náš jediný cíl. Příbram hrála dlouhodobě v lize. Letos mají skvělou sezónu, v čele s Tomášem Wágnerem. K tomu mají v týmu spoustu mladých kluků, kteří jsou talentovaní a prošli akademiemi Sparty nebo Slavie. Nečeká nás nic lehkého.“

Pardubický trenér s barážovými zápasy zkušenost nemá. Proto může pouze předvídat, jak obtížná taková utkání jsou. „Nikdy jsem baráž nehrál. Je to pro mě něco nového. Myslím, že to po mentální stránce bude náročné. Na druhou stranu si nemyslím, že to bude stejně psychicky složité, jako byla nadstavba. Ta pro nás byla velice těžká. V nadstavbové části bylo plno zvratů, nebylo nic vyřešeného a vlastně se hrálo až do poslední minuty posledního kola,“ vysvětluje Kováč.

Hráči z města perníku skončili po nadstavbové části na 14. místě ligové tabulky, zatímco příbramští udrželi ve druhé lize třetí příčku. Z tohoto důvodu začnou červenobílí ve čtvrtek od 17:30 hodin na hřišti soupeře a druhý zápas se odehraje v neděli v CFIG Areně. „Ukáže se, jestli je výhodné končit před domácím publikem. Asi by to měla být výhoda, ale my se soustředíme hlavně na naše výkony, abychom zvládli udržet ligu,“ říká lodivod pardubického celku.

FK VIAGEM Příbram má ve svém týmu nejlepšího střelce letošního ročníku FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Tomáš Wágner totiž nastřílel ve 22 odehraných utkáních, do kterých nastoupil, úctyhodných 17 branek! „Chceme se dívat hlavně sami na sebe. Víme, že to nebude jen o nás, protože Příbram má ve svém kádru sedmnáctigólového Wágnera. Hlavně díky němu jsou tam, kde jsou. Pozor si ale musíme dát i na další spoustu, hlavně mladých hráčů,“ uvědomuje si trenér Kováč.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Haan

Sdílet článek